Albertus Leijenhorst & Jantje Pander


Mijn Opa en Oma Leijenhorst


Mijn Opa was bakker, altijd vroeg op en uiteraard ging hij ook vroeg naar bed. Ik kan me niet herrineren dat hij ooit met mij heeft gespeeld of iets heeft ondernomen. Eigenlijk logisch met zo'n beroep en de vele kleinkinderen.

Hij is geboren op 20 juli 1882 in het dorpje Cothen.

Cothen is een dorp gelegen aan de Kromme Rijn in de gemeente Wijk Bij Duurstede in de provincie Utrecht.
De Kromme Rijn vormde in de 19e eeuw de belangrijkste verbinding met het dorpje. Krommerijnsche schuiten voeren op en neer tussen Cothen en Utrecht. Hij is op 17 september 1963 overleden. De goede man is 81 jaar geworden.

Hij trouwde met Jantje Pander, mijn oma, op 7 augustus 1907 in Bussum. Jantje was toentertijd een veel gebruikte naam voor meisjes. Zij werd op 6 augustus 1887 in Havelte geboren en overleed op 15 febr. 1970. Zij is 83 jaar geworden.

Havelte wordt ook wel de paren van Drenthe genoemd. Denk je over een vakantie in Drenthe?


 Familie foto toen ze 25 jaar getrouwd waren


Jantje en Albertus hadden samen 8 kinderen, waarvan 1, een jongetje Hendrik genoemd, al bij de geboorte is overleden. Het huwelijk was duidelijk een z.g. "moetje" want het eerste kind, de liefdes baby, werd al op 27 december 1907 geboren en dat was mijn vader. Jan Leijenhorst.
Bab (Barend) Leijenhorst Wim (Willem)Leijenhorst Roel (Roelof) Leijenhorst Mies 5Wilhelmina) Leijenhorst Beb (Albertus) Leijenhorst Henk (Hendrik) Leijenhorst Jan Leijenhorst


1962 - 55 jarige bruiloft van:
Albertus Leijenhorst en Jantje Leijenhorst - Pander

Alle kinderen en kleinkinderen van toen waren aanwezig. Etienne was net geboren, Mies is aan het eind van dat jaar overleden en Opa het jaar daarop.

De HEMA in Bussum was een klant van mijn vader en hij was de grote vriend van de Hemakoks.
Via hun had hij hapjes en een simpele maaltijd georganiseerd. Dat maakte het feest compleet.

Bab (Barend) Leijenhorst Wim (Willem) Leijenhorst Roel (Roelof) Leijenhorst Mies (Wilhelmina) Mies (Wilhelmina) Leijenhorst Jan Leijenhorst Henk (Hendrik) Leijenhorst Beb (Albertus) Leijenhorst